"Alla studenter kan ha nytta av den"

Dela
Bild för kommunikator
April 25, 2014, 11:19
Studentkåren

 

Chalmers Studentkår har tagit fram en engelsk ordlista som alla medlemmar och anställda inom kåren och högskolan kan använda.
 
För att säkerställa god kvalitet hjälpte teknologen Anna Dean (m11) till i processen att ta fram relevanta ord och uttryck samt bistå vid översättningen. Här berättar hon varför ordlistan är viktig - för både enskilda studenter och verksamma inom kåren och högskolan. 
 
– En genomarbetad ordlista minskar risken för feltolkningar. Språk är ju väldigt rikliga, särskilt det engelska och därför är det viktigt att man beskriver verksamheten på rätt sätt.

"Man slipper haka upp sig på översättningen och kan fokusera på budskapet"

 
– Det fina är att det blir ett verktyg för mig som student som vill skriva CV på engelska och därmed använda rätt termer och uttryck.
 
Listan innehåller 125 ord och täcker in det mesta inom studentlivet: allt från aspning till årskursrepresentant. Listan uppdateras och ses över årligen. 
 
– En ordlista underlättar allas arbete och sätter Chalmers på kartan internationellt. Att på ett enkelt och korrekt sätt kunna beskriva vad vi gör och hur vi gör det spelar väldigt stor roll för hur vi upplevs utifrån.
  
– Förhoppningsvis blir det också lättare för alla att kommunicera på engelska när det blir angeläget. Man kan fokusera på budskapet och inte haka upp sig på svåröversatta ord. 
 

Så får du tag i ordlistan 

Klicka på länken och spara dokumentet. Använd flitigt! http://bit.ly/chswordlist Du hittar alltid dokumentet i Dokumentarkivet på kårens hemsida.  
 

Saknar du något på listan? 

E-posta words@chs.chalmers.se med ditt bidrag eller ändringsförslag. Listan uppdateras årligen. 
 

Fakta

Namn: Anna Dean 
Sektion: M (m11) 
Born and raised: Detroit, USA 
Tidigare engagemang: MUU, M-Styret, Rustet och MGK 
 

Anna väljer 

Kaffe    Te 
Kolv    Kugge 
L.A   New York
Salstenta    Inlämningsuppgift 
Southern Drawl    East Coast English
 
Berättat för Noelle Madsen
Foto & animation: Fredrik Elofsson & Noelle Madsen
Tack till CFFC för lån av kamera denna dag.
 
Många maskrosor fick sätta livet till vid fotograferingen men ingen människa skadades. 
 
Vill du läsa intervjun på engelska istället? Go right ahead!