Kårföreningar

Dela

Kårföreningar är organisatoriskt fristående från kåren och kan startas av vilken teknolog som helst.

Här kan du hitta en kårförening som intresserar dig. Saknar du något? Inga problem – du får hjälp att starta upp en kårförening som passar ditt intresse. Läs mer om hur du går tillväga under fliken Starta kårförening.

BAMSE

Chalmers Studentkårs Øhlhäfvarförening.

BEST
Kårens BEST-förening gör det möjligt för alla Chalmers studenter att anmäla sig till intressanta kostnadsfria veckokurser på andra universitet i Europa!
CAC, Chalmers Aerospace Club

CAC är en populärvetenskaplig kårförening inom rymdfart och astronomi.
Vi är först och främst en förening för dig som läser på Chalmers eller GU och har ett rymdintresse, men att läsa på Chalmers eller GU är inget krav.

CAC arrangerar flera gånger per läsperiod så kallade rymdkvällar. Vi har på varje rymdkväll ett intressant föredrag, följt av en dokumentär och/eller en film. CAC anordnar också ett par gånger per år studiebesök till olika forskningsinstitutioner och företag, t.ex. Volvo Aero, Kiruna Esrange och Onsala-observatoriet.

Dessutom anordnar CAC någon gång om året en fest, rymdpub eller sittning. Fester och sittningar brukar vara så kraftigt sponsrade att de inte kostar något extra. Om du tycker att det verkar intressant med rymdfart och astronomi, så tveka inte att komma förbi på något av våra arrangemang för att bli medlem.

Att vara med i CAC kostar 40 kr per läsår och inkluderar då fri entré till våra rymdkvällar och möjlighet att deltaga i våra studiebesök, fester m.m. Medlemskap löses enklast genom att komma på ett av våra arrangemang och betala medlemsavgiften (kontant) på plats. Det går också bra att betala in medlemsavgiften på vårt plusgirokonto 884964-8 glöm då inte att uppge namn och om du har e-postadress. Du kan sedan hämta ditt medlemskort på det arrangemang du vill besöka.

För mer information, kontakta

info@rymden.net

Chalmers Alternative Sports

Chalmers Alternative Sports CAS is a student association at Chalmers for people who like to do alternative sports, such as climbing, skiing, snowboarding, surfing - just to mention a few. We organize trips abroad, and lots of activities and hang-arounds in the Gothenburg area. CAS welcomes everyone, both students at Chalmers and non-students. We adapt our activities for both beginners as well as those who has been on board for a long time, so everyone can join!

Chalmers Ballong Corps

Förening för ballongflygare.

Chalmers Barockensemble

Chalmers symfoniska studentorkester, spelar klassiska musikens "Greatest Hits" i egna versioner.

Chalmers Blue McRangers

Vilka är vi?

Chalmers Blue McRangers är namnet på Chalmers studentkårs ishockeyförening. Vi är Göteborgs näst äldsta ishockeyförening med anor från 1940-talet. Klubben engagerar tjugotalet studenter och vi spelar i både division 4 Göteborg och Universitetshockeyligan. Styrelsen består av sju studenter som ideellt sköter all administration av föreningen.

Vad gör vi?

Vi finns främst till för att erbjuda studenter vid Chalmers tekniska högskola möjligheter till en meningsfull fritidssysselsättning. Årets målsättning är att genomföra säsongen med goda sportsliga resultat samt att föra samman studenter från alla olika program på Chalmers.

De två serierna vi spelar i är uppbyggda på samma sätt. Vi spelar både på hemma- och bortaplan. Under en säsong genomförs omkring 20 matcher.

Säsongen avslutas i sedvanlig ordning med det Nordiska teknologmästerskapet i ishockey, vilket i år arrangeras av StiL hockey i Luleå. Fem lag från tre nationer drabbar här samman för att göra upp om titeln ”Nordens bästa teknologlag i ishockey”.

Chalmers Börssällskap

Chalmers Börssällskap är Chalmers största förening. Föreningens syfte är att sprida kunskap om, och främja intresset för, ekonomi och företagande.

Detta sker främst genom lunchföredrag hållna av intressanta och kända personer med förankring i näringslivet och den finansiella sektorn.

Att vara medlem kostar 50 kr för ett helt läsår. Då ingår flera evenemang under året samt gratis mat och dricka under lunchföredragen. Enda kravet för att bli medlem är att du studerar, eller har studerat, vid Chalmers.

Chalmers dykarklubb

Chalmers Dykarklubb (CDK) är en förening som dyker året om. Utbildningsorganisation spelar ingen roll, alla med certifikat välkomna att dyka med CDK. Utfärder anordnas varje år till populära ställen såsom Gotland, Norge och Gullmarn. Saknar du certifikat? CDK utbildar inom CMAS både grundkurser och vidareutbildning. Varje torsdag kl 19 har vi torsdagsfika i klubblokalen som ligger i Maskinhusets källare, varmt välkomna!

Chalmers Handbollsklubb

Handball in division 4. We practise twice a week in Valhalla and once a week in the sports hall in the student union building at Johanneberg.  

Chalmers Islamiska förening

CIF (Chalmers Islamiska Förening) is a non-political student association at Chalmers. CIF is open to everyone who is interested in the Islamic religion.

The purposes of CIF are:
Strengthening Islamic brotherhood and sisterhood among members, arranging Friday prayer for the students at the campus, offering prayer places for daily prayers at the campus (check our website for details), arranging Islamic lectures and social activities like dinner, barbecue, outdoor gaming etc. for the members, and providing information about Islam (even to non-members based on their interest).

You are most welcome to contact us at info@cif.chs.chalmers.se or by dropping a message at our website.
 

Chalmers Karateklubb

Träning för kropp och själ; träning för alla! Vi välkomnar glatt alla som vill träna karate med oss i Kårhuset på tisdag- och torsdagkvällar. Karate är en mångsidig och väldigt rolig träningsform. Helt oberoende av dina tidigare erfarenheter, kön, ålder eller fysisk form välkomnar vi både dig som är student, och dig som arbetar.

I intensitet motsvarar ett karatepass annan gruppträning som body pump, spinning eller step. Varje termin inleder vi med två veckor prova-på-träning, där det smörgåsbord av godsaker karate är presenteras på ett lättsmält sätt. Vi välkomnar dock nybörjare löpande under året. Karate tränar vi barfota, så till en början är allt man behöver träningskläder och en vattenflaska.

Chalmers Kristna Grupp

Chalmers Kristna Grupp är en förening som är öppen för alla som vill vara med i en kristen gemenskap på skolan. Vi träffas regelbundet för att samtala, be och äta lunch tillsammans. Förutom att vara en mötesplats för kristna vill vi också dela med oss av vår kristna tro vilket vi främst gör genom att delta på kårens pubrundor och kalas.
Varmt välkommen om du har frågor eller bara vill hänga!

Chalmers Kinagrupp
Chalmers Kinagrupp är den första förening som betjänar det växande kinesiska och icke-kinesiska samhället på Chalmers. Den första avsikten är att tillföra mer mångfald till universitetsområdet genom befrämjandet av kinesisk kultur till såväl kinesiska som icke-kinesiska studenter. Dessutom ska den fungera som en gemenskap för dem som är långt hemifrån och bygga upp en varm atmosfär. Offentliga evenemang kommer att anordnas för att fira traditionella kinesiska högtider med alla studenter på Chalmers, som exempelvis kinesiskt nyår och månfestivalen. Det kommer att vara aktiviteter varje månad för gruppmedlemmar att ta del av, som kinesisk matfest och filmkvällar med kinesiska filmer.
Välkomna till oss och följ vår Facebook-sida med namnet Chalmers Kinagrupp!
Chalmers Orienteringslöpare

Är du intresserad av träning och framförallt löpning? Då är Chalmers OL föreningen för dig. Vi erbjuder rolig och utmanande träning två gånger i veckan oavsett vilken ambitionsnivå du har. Vi arrangerar även olika sociala arrangemang under året. Är du intresserad av att börja träna med oss eller vill veta mer, gå in på vår hemsida.

Chalmers Robotförening

Chalmers Robotförening är en kårförening för robotintresserade där både nybörjare och erfarna träffas, bygger robotar och utbyter idéer.

I vår föreningslokal finns en verkstad med maskiner och verktyg, utrustning för tillverkning av kretskort samt datorer för programmering. Vi har även en CNC-fräs samt en laserskärare för tillverkning av hårdvara. Under året anordnas flera aktiviteter som t.ex. föredrag och robottävlingar. Varje onsdag är det byggkväll då många medlemmar kommer till lokalen och bygger på olika projekt. För de som aldrig byggt robotar tidigare erbjuder vi en byggsats som är enkel att bygga. Besök vår hemsida för mer information och kom ner till lokalen på en byggkväll.

Epost: chalmersrobotics@gmail.com

Chalmers Sångkör

Chalmers Sångkör är den äldsta och en av de största kårföreningarna i Chalmers Studentkår. Körens första sångare tog ton redan 1870 och sedan dess har kören sjungit vid olika tillfällen på Chalmers Tekniska Högskola, såsom Valborg och Studentkårens mösspåtagningar. Vi arrangerar också våra egna konserter ett par gånger per år.

Chalmers Sångkör består av en manskör, en blandad kammarkör, och en damkör och har idag runt 100 aktiva medlemmar.

Chalmers Segelsällskap

Är du seglare eller drömmer du kanske om att bli det? Då har du hittat rätt! 
ChSS består av ett glatt gäng chalmerister som njuter av göteborgs skärgård tillsammans ombord våra två båtar (en Express och en J/80).
Alla är välkomna oavsett tidigare seglingserfarenhet!  

Chalmers skytteförening

Chalmers Skytteförening bedriver skytte med luftvapen för både nybörjare och erfarna skyttar. Skjutbanan är belägen i Maskinhusets källare (under kafé Bulten) och där finns möjlighet att utöva både pistol och gevärsskytte. Varje tisdag från kl 17:30 är skjutbanan öppen för alla intresserade.

Chalmers Studentkårs Flippersällskap

Föreningen för dig som gillar att spela flipper.

Chalmers Students for Sustainability, CSS

Engage yourself in sustainable development together with CSS.

Chalmersbaletten

Chalmersbaletten består av ett glatt gäng studenter som alltid stormar scenen med glitter, tjut och nätstrumpebeklädda ben. Namnet till trots dansar vi inte klassisk balett utan showdanser inom olika dansgenrer såsom Cancan, Burlesque och Charleston. Vi framträder ofta på Chalmers-sittningar och företagsfester samt marscherar i Cortègen, helst till AllianceOrchestrets taktfasta toner. Tillsammans med dem åker vi också på turnéer, främst till studentorkesterfestivaler och karnevaler. 

CROC - Chalmers Rock Club

CROC is an association aiming at providing Chalmers students the opportunity to play music with a nice and well equiped rehearsal room.

ETA E-Sektionens Teletekniska Avdelning

Föreningen för dig som vill lära dig om elektronik och amatörradio.

Iranian Students Association at Chalmers (I.S.A.C.)

Förening för iranska studenter på Chalmers.

SBE Student Chapter Chalmers

SBE Student Chapter Chalmers är en organisation som är en del av ett internationellt nätverk för ingenjörer inom bioteknik och kemiteknik. SBE är en förkortning för Society for Biological Engineering och Student Chapters finns idag på många platser i världen. Vi här på Chalmers är mycket stolta över att få presentera SBEs första student Chapter i Sverige!
Som medlem hos oss får du möjlighet att ta del av aktiviteter för att bredda din kunskap och inspireras inom bioteknik, kemiteknik och ingenjörskonst. Du kommer att få uppdateringar från den allra senaste forskningen inom bioteknik, träffa post docs och professorer, och ha väldigt kul! Läs mer om våra event och medlemskap på vår hemsida, www.sbechalmers.se

Varmt välkommen,
Styrelsen

 

World Values Initative
[SE]
World Values Initiative (WVI) är en ideell studentdriven paraplyorganisation som syftar till att vara en plattform för studenter att utveckla sig själva. Organisationen WVI vill se en mer medvetet värderingsdriven värld träda fram med passionerade, lyckliga och trygga människor. Syftet är därför att göra individer och organisationer medvetna om betydelsen av värderingar och hur de påverkar oss, både i våra privat- och professionella liv.
 
[EN]
World Values Initiative (WVI) is an ideal student-driven umbrella organization aiming to be a platform for students to focus on their own personal development. The WVI organization wants to embrace a more conscious, value-driven world with passionate, happy and safe people. Our goal is therefore to make individuals and organizations aware of the importance of values and how they affect us, both in our personal and professional life.
 
Chalmers Danssällskap
REACT - Volunteering engineering

REACT vill förmedla Chalmersstudenter till voluntära projekt för samhällsnytta - på global och lokal nivå. 

I detta är vi också en central knytpunkt för samarbete mellan Chalmers studenter, akademi och näringsliv.

CIS - Chalmers Studentkårs Idrottssällskap

Föreningens syfte är att främja intresset för idrott och underlätta för utövandet av dessa intressen under studietiden.

 

CIS består av flera idrottssektioner som fokuserar till 100% på sina specifika idrotter. Bli medlem och delta på gemensamma träningar, student-tävlingar och annat skoj. Om inte din idrott finns representerad inom CIS kan du enkelt starta upp en ny idrottssektion hos oss.

 

Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/ChalmersIS/

Kontakt: info@cis.chs.chalmers.se

MOTUS

Motus is a society which major focus is production of music and video. The society acts like a venue for students who want to bring out their talents of music, video or pure production.

We discover, we produce, we distribute.

Tekniskt Basårs Kårförening

Tekniskt Basårs Kårförening (TBK) arrangerar mottagning för de som börjar på programmet Tekniskt Basår (TB) varje höst. Vi finns för att ge TB en så bra start på Chalmers som möjligt, komma in i studierna och studentlivet här på Chalmers. Utöver en fyra veckors mottagning arrangerar TBK aktiviteter under resten av basåret, så som sittningar, räknekaféer, pubar och annat roligt.

Vad man arrangerar för något beror lite på vad TBK själva tycker är roligt att arrangera och vad TB vill gå på för aktiviteter. TBK består av en styrelse med nio chalmerister men har även övriga medlemmar som hjälper till då och då. Inval för TBK sker i LP3 och man behöver inte själv ha gått på Tekniskt Basår för att kunna vara med.

Hemsida: http://tbkchalmers.se/

Facebook: https://www.facebook.com/tbkchalmers/

Mail: tbkchalmers@gmail.com