"Göteborg kändes lagom långt bort"

Dela
Bild för kommunikator
March 11, 2016, 8:56
Studentkåren
Från gamla Uppsala via Handelshögskolan hamnade trumsspelande Henrik Karlsson (m13) på Chalmers och det dröjde inte länge innan han aspade kårens DJ-kommitté Svea Skivgarde. Här berättar han om tabbar, varför han var på en 60-årsfest med trollkarl och vems bröllop han allra helst skulle spela på. 
 
Hur hamnade du på Chalmers? 
När jag hade gått klart gymnasiet kände jag mig sugen på att lämna stan och då kändes Göteborg lagom stort och lagom långt bort.  
 

"Handels var roligare än jag trodde" 

Innan jag började här reste jag runt ett tag, pluggade en termin på Handels och höll nästan på att fastna där för det var kul med företagsekonomi. Men jag höll mig till den ursprungliga planen om Chalmers. 
 
Varför sökte du just Svea? 
Jag spelade trummor i 10 år och har varit intresserad av musik länge. Det verkade kul och stå och spela musik för andra. Dessutom gillar jag också elektronisk musik. Men jag hade aldrig DJ:at innan dess. Allt det där fick  man lära sig i Svea. 

"Ibland blir det helt tyst" 

 
En vanligt grej man kan råka göra i början när man lär sig är att välja låt från fel spelare. Då blir det helt tyst istället. Man tror nog att folk på dansgolvet bryr sig mer än vad de gör. De är nog rätt förlåtande egentligen. 

"Jag fick konkurrera med en trollkarl" 

Konstigaste/roligaste/mest udda giget du spelat på? 
De flesta är väldigt roliga. FestU-kalas är alltid roliga för att hela kommittén är där. 
Den första spelningen utanför skolan var en 60-års fest och där hade de hyrt in en trollkarl som egentligen bara uppträdde för barn. Som tur var gick han på före oss. I höstas fick vi uppdraget att spela på Color me rad och det var jättehäftigt.
 

 

"Och nu känns det lite fånigt" 

Vad tror du de flesta inte vet om dig? 
Hmm. Jag kan varken vissla eller blåsa bubblor med tuggummi. Jag missade den dagen i förskolan när de gick igenom det tydligen. Och nu känns det lite fånigt att gå runt och försöka öva.  

 

"Jag är imponerad över de som var med förr" 

 
Ni lär ha en av Sveriges största musiksamlingar. Vad är det äldsta ni äger? 
Jag har faktiskt ingen aning. Så länge jag har varit med har vi spelat från en USB-sticka. Men ibland kan vi lira lite vinyl på rummet, men det är så mycket svårare. Jag imponerad över de som var med förr i SVEA som släpade runt på backar med vinyler. 
 

"Men Beyonce och Jay Z hade varit nåt" 

 
Vad har du lärt dig från ditt engagemang? 
Att ta ansvar och att utveckla mitt ledarskapstänk. Att fundera över vad som krävs för att saker ska bli gjorda.  
 
 
Och drömgiget? 
Allra helst skulle jag vilja spela på en festival som t.ex. EDC i Las Vegas eller Coachella. Men då måste man ju gjort någon låt själv. Får kanske ta tag i det först då! Annars hade Beyonces och Jay-Zs bröllop nog varit kul. Gärna någon stor stökig fest. 
 
 
 

Fakta

Sektion/år: m13
Born and raised: Uppsala
Född: 1991
Aktuell som: ordförande i Svea Skivgarde
 

Fem snabba

Kaffe | Te
Bausten | Smågrus
CD | Vinyl
Nattklubbsspelning | Bröllop
Taktmixa | Scratcha
 
Foto: Mikael Oskarsson och Noelle Madsen
Animation: Mikael Oskarsson
 

Tidigare intervjuer