"Mina föräldrar träffades utanför kårhuset"

Dela
Bild för kommunikator
May 9, 2016, 12:53
Studentkåren

 

För Josefin Nederman (i15) är ständiga flytter, Chalmers och vattnet självklara saker sedan barnsben. Här berättar hon om för korta seglarturer, drömseglatsen och varför hon vill flytta från Sverige. 
 
Varför Chalmers? 
Pappa var väldigt aktiv inom kåren och tog lite längre tid på sig att gå ut än vad som han tänkt sig.  
Chalmers har alltid varit på kartan i vår familj.  
 
Vad är det konstigaste du varit med om på Chalmers?
Vi var nere på avenyn och sålde cortégeprogram när vi träffade en man som undrade om vi skulle till gasquen. Det visade sig att han var gammal chalmerist som inte varit på chalmers på 30 år och ville se hur det var nu. Han följde med oss till gasquen och var en riktig stämningshöjare för många byggare den kvällen!  
 

"Mina föräldrar träffades faktiskt utanför kårhuset" 

 
Varför seglarsällskapet? 
På somrarna seglade vi alltid när vi var i Sverige. Seglingen är sommar och Sverige för mig. Så det var naturligt för att söka upp seglarsällskapet när jag väl flyttade hit.  
 
Hur såg din uppväxt ut? 
Jag föddes i Småland men sen flyttade vi ganska snart till Singapore och sen Thailand. Sista vändan bodde vi i Kina under fem år. Det är det som är hemma mest. 
 

"Det är avslappnande att inte ha så mycket teknik" 

 
Hur har det påverkat dig att flytta runt så mycket? 
Det känns som att jag fått se och träffat många olika människor tack vare allt flyttande. Det har gjort att jag ser på kommunikation på ett annat sätt men också att jag har en annan bild av världen än Sverige. Jag har inga geografiska gränser i hur jag föreställer mig framtiden. 
 
Vart i världen föreställer du dig att jobba? 
Inte Sverige i alla fall. Jag har bott här så pass länge (6 år) så jag är sugen på att flytta igen. Tycker det känns lagom att flytta vart fjärde år. Men kanske hittar jag nåt ställe där jag verkligen vill bo kvar. 

"Jag har inte ens seglat till Danmark, vi fick vända halvvägs dit" 

Något de flesta inte vet om dig?

Jag har alltid tyckt om stora arrangemang, mina första ideella engagemang var att arrangera modevisningar för välgörenhet både i Kina och Sverige. Jag började bli inblandad i det när jag gick i sexan och drev det själv under gymnasieåren. 

 
 
Roligaste med segling? 
Jag älskar vara i och nära vatten. Jag har alltid varit i poolen och hellre under än över vattnet när jag simmat. När man seglar känner man verkligen krafterna från vatten och från vinden och får anpassa sig till det. Det är avslappnande att inte ha så mycket teknik att förlita sig på.  
 
Vad har du lärt dig? 
Oj, jättemycket! Särskilt om samarbete, vilket jag trodde jag redan var bra på. Att hitta balansen mellan något socialt och samtidigt få nåt gjort. Det är nog värdefullt sen i arbetslivet. Sen har jag även lärt mig mycket om event, marknadsföring och logistik tack vare engagemanget i seglarsällskapet.  
 
 
Drömresa? 
Jag vill segla över Atlanten. Det är det ultimata. Har inte ens seglat hela vägen till Danmark för det blev storm så vi fick återvända till svensk hamn.  
 
 

Om Josefine

Sektion/år: i15
Born and raised: Älmhult, raised in Kina
Född: 1995
Aktuell med: Gothenburg student race, Valberedningen, ordförande i Seglarsällskapet och kårfullmäktige
Tidigare engagemang: FARM 

Josefin väljer

Kaffe | Te
Sand | Klippor
Salstenta |Inlämningsuppgift 
Följa | Leda
Naturhamn | Hamn 
 
Foto: Noelle Madsen
Animation: Mikael Oskarsson
 

Tidigare intervjuer