The union committees, societies and companies are constantly looking for new talents. The assignments may vary from a light involvement to sabbatical trustee work. Voluntary work are generally considered valuable for employers and it's the perfect way to learn more about your union, get new friends and acquire fresh skills.
Nothing here for you right now? Check out Get involved and explore thousands of other opportunities.
Want your assignment to be posted here? Please contact the union management team! (Eligible for union companies, council, committees and societies)
-
GFS söker studentrepresentanter
till Folkuniversitetet Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet
Uppdrag
• En (1) styrelsesuppleant med uppdrag fram till 2025-12-31 (fyllnadsval)Uppdrag som styrelsesuppleant
Uppdraget
Som styrelseledamot har man en mandatperiod på 1 år (observera att detta är ett fyllnadsval med en mandatperiod till och med 2025-12-31) och verkar för stiftelsens bästa i enlighet med stadgarna. Du representerar stadens studenter och därmed är det viktigt att bidra med ett studentperspektiv i styrelsen. Under styrelsemötena får man dels ta del av frågor som ledningen finner relevant, som olika policys, beslut kring investeringar eller andra strategiska frågor som rör verksamheten.
Som suppleant närvarar man på samtliga styrelsemöten och har yttranderätt, men inte rösträtt. Det är sex styrelsemöten per år.
Förutom att aktivt deltaga på styrelsemötena kommer du, och styrelsens andra studentrepresentanter en gång per kvartal skriftligt rapportera till Göteborg Förenade Studentkårers styrelse om aktuella ämnen i verksamheten. Vid akuta ärenden som ni studentrepresentanter behöver ha input på kontaktas Göteborgs Förenade Studentkårs presidium. Vid behov kommer även beredningsmöten för studentrepresentanterna och Göteborgs Förenade Studentkårers presidium att anordnas.
Uppdraget är arvoderat. Du får ersättning per möte och detta följer prisbasbeloppet.
Om dig
För att bli vald krävs ett medlemskap i en studentkår vid antingen Göteborgs Universitet eller Chalmers Tekniska Högskola. Att ha styrelseerfarenhet eller erfarenhet av påverkansarbete är meriterande, men främst kommer vi att gå på intresse för utbildningsfrågor och en villighet att lära sig styrelsearbete.
Nominering
Rätt att nominera har alla medlemmar i någon av Göteborgs studentkårer, nominera dig själv eller någon annan. Nomineringsstopp är onsdagen den 19 februari klockan 23:59. Nomineringar skickas till ordforande@gfs.se. Bifoga följande i din nominering:
Namn och kontaktuppgifter (mejl och telefon) till den nominerade.
Kort motivering om du nominerar någon annan. Om du nominerar dig själv, bifoga CV och ett personligt brev på cirka en halv sida.
Namn, kårtillhörighet och kontaktuppgifter till dig som nominerar och blir nominerad.
Göteborgs Förenade Studentkårer kommer att återkoppla till samtliga nominerade och hålla intervjuer dagarna efter nomineringsstopp.
Kontakt
Vid frågor om uppdragen eller beredningen av valet hör av er till ordforande@gfs.se
Senast den 19 februari 2025 kl.23:59 vill vi ha din nominering!
-
Styrelseledamot Fysiken
Är du engagerad och söker nya utmaningar? Har du intresse för träning, gym och klättring? Vill du lära dig mer om vad styrelsearbete innebär och hur kårens företag arbeta?
Fysiken är studenternas egna gym med verksamhet i två traditionella gym och ett klättergym. Det finns även möjlighet till bollsport, crossfit, dans och mycket mer genom deras verksamhet. Fysikens ägs av Göteborgs fem studentkårer genom Göteborgs Studenters Företagsgrupp AB men är öppet för alla
I kårens samtliga företagsstyrelser sitter både studenter samt representanter från näringslivet. Som student är du representant för samtliga kårens medlemmar och får möjlighet att påverka samt få uttryck för idéer och åsikter.
Om uppdraget
Som studentledamot ska du vara engagerad och vara intresserad av att lära dig mer om styrelsearbetet, gymverksamhten och studenthälsa. Det är även viktigt att ha möjlighet att sitta på ett tvåårigt mandat i styrelsen, för att säkerställa kontinuitet så att man på bästa sätt kan företräda kårens medlemmar. Uppdraget är arvoderat och ordinarie styrelsemöten sker minst fem gånger per år. Läs mer på https://fysiken.nu/sv/
Fysikens verksamhet är i ständig utveckling för att hitta det bästa träningsutbudet och att skapa goda möjligheter till studenthälsa. Finns det nya träningsformer, utveckling av befintliga eller något annat du vill se ändras?
Som studentledamot kommer du att träffa samtliga studentrepresentanter i alla kårens företag. Det är en möjlighet att tillsammans arbeta för att företräda medlemmarna bättre samt att få hjälp och stöd i styrelsearbetet. Ditt engagemang utgör en viktig del av ditt framtida kontaktnät!
Läs mer om kårens företag och vad det innebär att vara engagerad på kårens hemsida
https://chalmersstudentkar.se/how-our-companies-work/
Vill du söka?
Skicka då ditt CV och personligt brev till valberedningen@chs.se
Sista ansökningsdag: 13e april
Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att maila oss på valberedningen@chs.se
-
Chalmers konferens och resturanger söker nya studentledarmöter
Är du engagerad och söker nya utmaningar? Har du intresse för restaurangbranschen? Vill du lära dig mer om vad styrelsearbete innebär och hur kårens företag arbeta? Chalmers Konferens & Restauranger bedriver verksamhet för samtliga restauranger och cafén på campus men även en stor konferensverksamhet, Chalmers butikerna och Catering. Bolaget har som uppdrag att utveckla och skapa förutsättningar för möten på Chalmers. I kårens samtliga företagsstyrelser sitter både studenter samt representanter från näringslivet. Som student är du representant för samtliga kårens medlemmar och får möjlighet att påverka samt få uttryck för idéer och åsikter.Uppdraget
Som studentledamot ska du vara engagerad och vara intresserad av att lära dig mer om styrelsearbetet, restaurangverksamhet och konferens. Det är även viktigt att ha möjlighet att sitta på ett tvåårigt mandat i styrelsen, för att säkerställa kontinuitet så att man på bästa sätt kan företräda kårens medlemmar. Uppdraget är arvoderat och ordinarie styrelsemöten sker minst fem gånger per år. Läs mer på https://chalmerskonferens.se/sv/Om bolaget
Just nu pågår mycket arbete med flytten av Lindholmen och dess betydelse för verksamheten på campus Lindholmen. Frågan om e-handel och utvecklingen av samtliga verksamheter i bolaget har också stor betydelse. Som studentledamot kommer du att träffa samtliga studentrepresentanter i alla kårens företag. Det är en möjlighet att tillsammans arbeta för att företräda medlemmarna bättre samt att få hjälp och stöd i styrelsearbetet. Ditt engagemang utgör en viktig del av ditt framtida kontaktnät! Läs mer om kårens företag och vad det innebär att vara engagerad på kårens hemsida https://chalmersstudentkar.se/how-our-companies-work/Vill du söka?
Skicka då ditt CV och personligt brev till valberedningen@chs.se Sista ansökningsdag: 13e april Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att maila oss på valberedningen@chs.se
-
Studentledamot hos Chalmers Studentkår Företagsgrupp
Är du engagerad och söker nya utmaningar? Har du intresse för kårbolagen som helhet och långsiktigt strategiskt tänkande? Vill du lära dig mer om vad styrelsearbete innebär och hur kårens företag arbeta?
Chalmers Studentkår Företagsgrupp eller Moderbolaget har en överblick över hela chalmers studentkårs verksamhet och då alla dotterbolagen. Även Det som inte faller under något av dotterbolagen hamnar på moderbolaget. I kårens samtliga företagsstyrelser sitter både studenter samt representanter från näringslivet. Som student är du representant för samtliga kårens medlemmar och får möjlighet att påverka samt få uttryck för idéer och åsikter.
Uppdraget
Som studentledamot ska du vara engagerad och vara intresserad av att lära dig mer om styrelsearbetet, strategiskt tänkande och Chalmers studentkårs övergripande verksamhet. Det är även viktigt att ha möjlighet att sitta på ett tvåårigt mandat i styrelsen, för att säkerställa kontinuitet så att man på bästa sätt kan företräda kårens medlemmar. Uppdraget är arvoderat och ordinarie styrelsemöten sker 7 gånger per år.
Moderbolaget har en stor bredd på frågor att hantera, men på en mer övergripande nivå än dotterbolagen. Hur ska kåren se ut om 10, 15, 20 år? Vad kan förändras inom organisationen? Hur kan samverkan mellan kårbolagen förbättras?
Som studentledamot kommer du att träffa samtliga studentrepresentanter i alla kårens företag. Det är en möjlighet att tillsammans arbeta för att företräda medlemmarna bättre samt att få hjälp och stöd i styrelsearbetet. Ditt engagemang utgör en viktig del av ditt framtida kontaktnät!
Läs mer om kårens företag och vad det innebär att vara engagerad på kårens hemsida
https://chalmersstudentkar.se/how-our-companies-work/
Vill du söka?
Skicka då ditt CV och personligt brev till valberedningen@chs.se
Sista ansökningsdag: 13e april 2025
Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att maila oss på valberedningen@chs.se
-
Teknologbolagen söker nya studentledamöter
Är du engagerad och söker nya utmaningar? Har du intresse för marknadsföring och rekrytering? Vill du lära dig mer om vad styrelsearbete innebär och hur kårens företag arbeta? Teknologbolagen är en sammanställning av Chalmers studentkår promotion, rekrytering och teknologkonsulter. Bolagen jobbar med att skapa kontakt mellan Chalmers studenter och branschen. Detta kan vara genom att hitta jobb för teknologkonsulter, marknadsföring från företag eller att hjälpa teknologer att hitta sommarjobb I kårens samtliga företagsstyrelser sitter både studenter samt representanter från näringslivet. Som student är du representant för samtliga kårens medlemmar och får möjlighet att påverka samt få uttryck för idéer och åsikter.Uppdraget
Som studentledamot ska du vara engagerad och vara intresserad av att lära dig mer om styrelsearbetet, rekrytering och marknadsföring. Det är även viktigt att ha möjlighet att sitta på ett tvåårigt mandat i styrelsen, för att säkerställa kontinuitet så att man på bästa sätt kan företräda kårens medlemmar. Uppdraget är arvoderat och ordinarie styrelsemöten sker minst fem gånger per år. Läs mer på https://www.chalmerspromotion.se/, https://chalmersrekrytering.se/home eller https://www.ctk.se/Om bolaget
De tre bolagen har nyligen haft en styrelse som nyligen slagits ihop för att skapa ett bättre sammarbete. Teknologbolagen jobbar ständigt med att skapa mer kontaktmöjligheter mellan studenter och företag och att hitta nya möjligheter för detta. Som studentledamot kommer du att träffa samtliga studentrepresentanter i alla kårens företag. Det är en möjlighet att tillsammans arbeta för att företräda medlemmarna bättre samt att få hjälp och stöd i styrelsearbetet. Ditt engagemang utgör en viktig del av ditt framtida kontaktnät! Läs mer om kårens företag och vad det innebär att vara engagerad på kårens hemsida https://chalmersstudentkar.se/how-our-companies-work/Vill du söka?
Skicka då ditt CV och personligt brev till valberedningen@chs.se Sista ansökningsdag: 13e april Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att maila oss på valberedningen@chs.se
-
Utbildningsområdesrepresentant - UOR
This assignment requires fluency in Swedish and is therefore only advertised in Swedish
Varför ska du bli utbildningsområdesrepresentant (UOR)?
Som studentrepresentant inom utbildningsområdet kan du...
- Vara med och påverka gemensamma långsiktiga satsningar på programmen
- Diskutera kopplingen och samarbete mellan programmen inom utbildningsområdet
- Få ökad information om vad som är aktuellt inom programmen och grundutbildningen
- Få ökad förståelse för programmen inom samma utbildningsområde för att lyfta fram deras styrkor och särarter
- Representera studenternas röst på berörda program och lyft fram deras åsikter
- Träffa utbildningsområdesledare, programansvariga, viceprefekter, administratörer med koppling till programmen på möten med utbildningsområdet
Du kommer också få erfarenhet av…
- Strategiskt arbete.
- Att representera åsikter och delta aktivt på möten
- Hur Chalmers arbetar strategiskt med utbildningsfrågor.
Vad är ett utbildningsområde?
Chalmers utbildningsprogram är indelade i fem utbildningsområden, fyra utifrån ämnesområden och ett med fokus på livslångt lärande. Utbildningsområdena ansvarar för att studenterna som studerar under dem får en utbildning av högsta kvalitet och har övergripande strategiskt ansvar för sitt område samt för den fysiska arbetsmiljön för studenterna.
Vilka frågor diskuteras inom utbildningsområdet?
Varje utbildningsområde har vardera ett mötesforum som syftar till att samordna programmen inom området och att fungera som en länk mellan grundutbildningens ledningsgrupp och programansvariga. Utbildningsområdena fungerar dels som rådgivande organ till grundutbildningens ledningsgrupp, dels som stöd och rådgivning till programansvariga i gemensamma frågor och beslutar om ekonomi. Mötena är både av strategisk och praktisk karaktär där så väl högskole- som programgemensamma ärenden behandlas.
Hur blir du utbildningsområdesrepresentant?
Alla som läst minst ett år på Chalmers kan söka till att bli studentrepresentant inom sitt utbildningsområde. Som representant har du en mandatperiod på ett år med start 1 juli.
Det är meriterande men inte ett krav att ha erfarenhet av andra förtroendeuppdrag.
Ansökning görs genom fylla i detta formulär senast 2025-05-14.
För mer information läs instruktionerna för uppdraget eller kontakta utbildningsenhetens vice ordförande i kårledningen på vuo@chalmersstudentkar.se.
-
Anställningskommittén
This assignment requires fluency in Swedish and is therefore only advertised in Swedish.
Varför ska du bli studentrepresentant i anställningskommittén?
Som studentrepresentant i Anställningskommittén får du...
- Mycket god erfarenhet av rekryteringsprocesser och intervjusituationer
- Stor insyn i hur Chalmers organisation fungerar
- En tung röst i vilka Chalmers anställer
- Lyfta fram vilka egenskaper som är viktiga hos en Chalmersanställd utifrån studenters perspektiv
- Träffa medlemmarna i anställningskommittén och delar av institutionsledningen på Chalmers olika institutioner.
Du kommer även få erfarenheter av…
- Att vara en del i en rekryteringsprocess
- Intervjuteknik
- Att förbereda åsikter hos en stor grupp med människor
Vad är Anställningskommittén?
På Chalmers finns en anställningskommitté som hanterar tillsättningar och befordringar av akademiska tjänster på Chalmers (universitetslektorer, docenter, professorer, …). Som studentrepresentant i anställningskommittén får du vara med i hela rekryteringsprocessen, från utlysning av tjänsten till intervju och anställning.
Anställningskommittén sammanträder ofta heldagar (mellan 08.30-17.00) på onsdagar. Som studentrepresentant förväntas man kunna närvara under hela dagen man blivit kallad. Representanterna delar på uppdraget och som representant är man med ca en gång i månaden.
Hur blir du studentrepresentant i anställningskommittén?
Alla som läst minst ett år på Chalmers kan söka till att bli studentrepresentant i anställningskommittén. Som representant har du en mandatperiod på ett år med start 1 juli med möjlighet att söka om uppdraget.
Det är meriterande men inte ett krav att:
- Ha erfarenhet av andra förtroendeuppdrag
- Ha erfarenhet av andra rekryteringsprocesser.
Ansökning görs genom fylla i detta formulär senast 2025-05-14.
För mer information läs instruktionerna för uppdraget eller kontakta utbildningsenhetens vice ordförande i kårledningen på vuo@chalmersstudentkar.se.