SUS-utbildningen är en utbildning i ansvarsfull alkoholhantering för föreningsaktiva studenter som serverar alkohol till andra studenter. Genomförd utbildning är ett krav för att vara serveringsansvarig på serveringstillstånd för en studentförening i Göteborg. Utbildningen ges fem gånger per år och den består av två halvdagar som sammanlagt innehåller utbildningspassen nedan. Under dag två hålls ett skriftligt prov om alkohol, narkotika och alkohollagen.

  • Alkohol och narkotika - medicinska effekter
  • Alkohollagen
  • "Lagom berusningsnivå"
  • Brand- och allmänsäkerhet
  • Konflikthantering

Det finns 60 platser till varje utbildning och priset är 300kr per deltagare. Anmälan till respektive utbildningstillfälle görs genom att klicka sig vidare längst nere på denna sida. Anmälan stänger tre arbetsdagar innan utbildningstillfället och avanmälan är möjligt fram till en vecka innan utbildningstillället, men tänk på att inte ta en plats i onödan då efterfrågan är hög. Följande kommer du att behöva ange i anmälan:

  • Föreningens namn, adress & e-post
  • Deltagarens namn, personnummer & e-post
  • Ev. matpreferenser

Observera att det maximalt får anmälas två personer per förening och utbildning. Om det finns platser kvar en vecka innan utbildningen öppnar anmälan för fler personer per förening.

När du skickat anmälan kommer du att få en bekräftelse till din e-postadress med mer detaljerad information om betalning, schema, intyg med mera. Observera att betalning för en deltagare görs efter det att bekräftelse har mottagits till hens personliga e-post. Hör av dig om det strular eller är oklart.

Inför provet så kan man använda följande dokument att läsa igenom.

Har du några frågor? Läs igenom FAQ nedan och hör av dig till kursansvarig (sus[kanelbulle]gfs.se) om du inte finner din fråga besvarad.

FAQ

På följande länk hittar du vanliga frågor: https://tinyurl.com/susfaq.

Leta gärna i FAQ först om du undrar något! Din fråga har säkert ställts tidigare av någon annan. Några viktiga FAQ-frågor visas här nedan...

Kan jag göra en anonym anmälan? (t.ex. ännu ej invalda personer)

Ja, fast bara en person per förening! Anonym anmälan kan göras genom att i formuläret fylla i föreningens information och fyll i föreningens mailadress som deltagarens e-post (behövs för att få betalningsinformation, schema med mera) men skriv anonym, okänd eller dylikt på övrig deltagarinformation. Observera att anonym anmälan är begränsad till en person per förening, fram till en vecka innan utbildninng. Återkoppla sedan via mail (sus[kanelbulle]chs.se) med namn, personnummer och mail till deltagaren senast en vecka innan utbildningen, annars förlorar hen sin plats.


Anmälan

Nästa SUS-utbildning kommer gå 25/3 klockan 13:00-16:00 och 27/3 klockan 08:00-12:00. Anmälan gör du här.